top of page

תאונות דרכים

צוות משרד עו"ד גסאן אבו ורדה מובילים בייצוג בתביעות נפגעי תאונות דרכים, מתמחים בהשגת פיצויים מרביים בגין נזקי גוף ומומלצים בעקביות ע"י לקוחות. אנו בעלי ניסיון של  יותר מ- 35 שנים בייצוג בתביעות נפגעי תאונות דרכים עם הישגים והצלחות משמעותיים.

 

הידע והניסיון שלנו מאפשרים לנו להעלות את הטענות המשפטיות הנכונות למקרה התאונה, להתמודד עבורכם מול חברת הביטוח ולהשיג לכם פיצוי מרבי במסגרת תביעת תאונת דרכים מקצועית. בהתאם לפסיקה והסדרי חקיקה מיוחדים נפגעי תאונות דרכים זכאים לפיצויים בגין ראשי נזק שונים כגון: כאב וסבל, עזרת צד ג', הפסדי שכר, נזקי גוף, מגבלות תפקודיות, החזר הוצאות ועוד, לכן חשוב לקבל ייעוץ מקצועי בנוגע לסכום הפיצויים המלא המגיע לכם.

למשרד התמחות מיוחדת במקרים בהם תאונת הדרכים נחשבת כתאונת עבודה, מה שמחייב ייצוג בוועדות רפואיות של המוסד לביטוח לאומי. בנוסף לכך, מטפל המשרד בתביעות ללא מבטח (קרנית).

טיפול משפטי לנפגעי תאונות דרכים

תאונות דרכים, לצערנו, מתרחשות בתדירות גבוהה. חומרת התאונה יכולה להשתנות מפגיעה קלה ועד פגיעה חמורה ואפילו מוות. הנפגע יכול להיות נהג, נוסע ברכב שהיה מעורב בתאונה או הולך רגל. לתאונה יכולות להיות השלכות שונות החל מאובדן השתכרות למשך תקופה ועד פגיעה משמעותית לצמיתות. קבלת הפיצוי המתאים אינה תמיד פשוטה. לשם כך יש לפנות לעו"ד שתאונות דרכים הוא תחום ההתמחות שלו .

ישנם מספר סוגים של תאונות דרכים :

  • תאונה בין שני כלי רכב

  • תאונה בין כלי רכב להולך רגל

  • תאונה בין כלי רכב לאובייקט כמו תמרור, מעקה, קיר הפרדה וכו'

  • תאונות שאינן מתרחשות כפגיעת רכב בגורם כלשהו כמו נפילה מאוטובוס, חבלה כתוצאה מפתיחת דלת של רכב

  • תאונות מיוחדות כמו תאונת דרכים הנחשבת לתאונת עבודה או תאונת פגע וברח . 

 

מה נחשב לפגיעה כתוצאה מתאונת דרכים ?

פגיעה נחשבת לנזק גופני כמו מוות, מחלה, ליקוי גופני זמני או לצמיתות, אך גם נזק קוגניטיבי או נפשי כמו פוסט טראומה נחשבים לפגיעה עליה זכאי הנפגע לפיצוי במסגרת חוק הפיצויים. יש לציין שלא רק הנפגע זכאי לפיצוי. גם הפוגע, במידה והוכיח כי נגרם לו נזק או עדי ראיה יכולים להיות זכאים לפיצוי.

 

מיהו הגורם הנתבע בעקבות תאונת דרכים ?  

ברוב המקרים הגורם הנתבע יהיה חברת ביטוח המבטחת את הרכב שהיה מעורב בתאונה: כאשר מדובר בתאונה עצמית, כאשר נוסע נפגע הוא יתבע את חברת הביטוח של הנהג וכך גם כאשר זהו הולך רגל. מקרים מיוחדים הם תאונת דרכים הנחשבת לתאונת עבודה בה הנתבע יהיה המוסד לביטוח לאומי, ובמקרים של תאונת פגע וברח בה זהות הפוגע אינה ידועה או כאשר הרכב הפוגע אינו מבוטח אז הגורם הנתבע יהיה קרן פיצויים בשם "קרנית".

 

מה נדרש על מנת לקבל את הפיצוי המתאים ? 

לכאורה, נראה שלא נדרש הרבה. עצם התרחשות התאונה היא עילה לקבלת פיצוי. עם זאת, המטרה של חברות הביטוח היא להמעיט בערך הנזק ולשלם פחות, לכן צריך להיערך לקראת התביעה ולהגיע מוכנים. בניגוד  לפגיעות גוף אחרות בהן צריך הנפגע להציג חוות דעת רפואית מטעמו, כשמדובר על תאונות דרכים המומחה הרפואי ממונה על ידי בית המשפט. עם זאת, הנפגע צריך לדאוג לכך שהממונה יהיה מומחה בתחום הפגיעה ולכך נדרש תיעוד רפואי התומך בכך. ישנם

לא מעט מקרים בהם הפגיעה נחשבת קלה אך עבור אותו נפגע יש לכך משמעות. כך למשל איבוד אצבע בכף הרגל יכולה להיות משמעותית עבור שחקן כדורגל ולפגוע בקריירה שלו. כך, הנכות התפקודית תהיה גבוהה משמעותית מהנכות הרפואית. גם הוצאות כמו הפסד השתכרות- כולל הפסד השתכרות באופן זמני בזמן השיקום המשליכים גם על הפנסיה, הוצאות רפואיות או הוצאות עקיפות בשל הפגיעה כמו הוצאות על נסיעות- לכל אלה יש משמעות מבחינת הסכום בו יפוצה הנפגע.

bottom of page